Brandveiligheid gebouwen en Constructies

Brandwerende   draagconstructies

Bouwkundige brandpreventie begint bij brandwerende draagconstructies. Of het nu gaat om staal, beton of hout, de dragende constructie van elk gebouw moet brandwerend beschermd worden.

Bouwkundige brandveiligheid: hoe controleer je een gebouw hierop?

Brandveilig Bouwen Nederland heeft haar handboek ‘De Essentiële Bouwkundige Controlepunten’ volledig geactualiseerd met de meest recente kennis vanuit BBN, Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland en Brandweer Nederland. ‘De Essentiële Bouwkundige Controlepunten’ bevat overzichtelijke informatie en handige checklists waar architecten, gebouweigenaren, gebruikers, aannemers en veiligheidsprofessionals direct mee aan de slag kunnen

Brandveilig Bouwen ; Vluchtveiligheid

Bouwkundige brandveiligheid is cruciaal voor de veiligheid van mensen in een gebouw en de continuïteit van de bedrijfsvoering. Dat wordt met deze 3D animatiefilm duidelijk gemaakt.

Certificatie sprinklerinstallatie: hoe werkt dat?

Wanneer je ervoor kiest om met een sprinklerinstallatie je pand te beveiligen tegen brand, hoor je ook vaak over installatie-, onderhouds- en inspectiecertificaten. Dit levert soms vragen op.

BGBOP in vogelvlucht 

Deze film is gemaakt om de hoofdlijnen van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Besluit bgbop 1-01-2018) in beeld te brengen. Het besluit regelt de brandveiligheid van plaatsen en heeft betrekking op onder andere sportparken, kampeerterreinen, marktterreinen, evenementen en jachthavens.
Met onafhankelijke vluchtwegen, voldoende capaciteit, korte loopafstanden kunnen mensen in de meeste gevallen veilig vluchten. Nog veel te vaak zien we dat het toch fout gaat. Hoe kunnen we dat veranderen?

sprinkler versus geen sprinkler| informatiefilm Brandweer Twente en VS

De video is bedoeld voor manschappen, bevelvoerders, (hoofd)officieren van dienst, adviseurs gevaarlijke stoffen en centralisten van de meldkamer. Ook is er aandacht voor een effectieve samenwerking tussen deze verschillende functies.

Handleiding Bouwbesluit rekenhulp veilig vluchten (versie januari 2014)

De rekenhulp is een middel bedoeld om de opvang‐ en doorstroomcapaciteit van gebouwen te kunnen berekenen. De opvang‐ en doorstroomcapaciteitberekening is normaal een complexe berekening die u met de rekenhulp op eenvoudige wijze kunt uitvoeren. De rekenhulp is tevens een hulpmiddel bij aanpassingen aan of bij het ontwerp van uw gebouw. Door de invoer op punten te wijzigen kunt u bekijken hoe groot het aantal personen is dat veilig kan vluchten.

ROOKMELDERWIJZER

Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders jij voor jouw gebouw/ woonsituatie nodig hebt!

Interview met Susan Eggink over liftgebruik bij brand

Interview met Susan Eggink van over liftgebruik bij brand. In dit interview gaan we in op de uitdagingen en mogelijkheden die de lift met zich mee brengt in een brandsituatie. Bijvoorbeeld, welke gebouwconcepten bieden mogelijkheden en welke niet. https://www.brandpreventie.academy/

Basisprincipes van brandbestrijding: waarom is verandering nodig?

Rookverspreiding in woongebouwen: het handelingsperspectief

De video is bedoeld voor manschappen, bevelvoerders, (hoofd)officieren van dienst, adviseurs gevaarlijke stoffen en centralisten van de meldkamer. Ook is er aandacht voor een effectieve samenwerking tussen deze verschillende functies.

Future technology according to the imagination          FIRE ENGINE